ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΕ | Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ
15940
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15940,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

H Aργολίδα αποτελεί έναν ιδιαίτερα φιλόξενο προορισμό που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με την ένδοξη ιστορία. Γεμάτη ανεκτίμητα ιστορικά αξιοθέατα, αλλά και φιλικές παραλίες, ήταν η καρδιά της Eλλάδας από το 1600 έως το 1100 π.X. υπό το κράτος των Mυκηναίων.

Οι εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν γενικά στην περιοχή της Πελοποννήσου αλλά και ειδικά το μικροκλίμα της Κορινθίας και της Αργολίδος, δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις για την παραγωγή εξαίρετων προϊόντων.

Ο τόπος φημίζεται για τα ανώτερης ποιότητας οπωροκηπευτικά όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, βερίκοκα, πεπόνια κ.α. Παράλληλα, είναι πλούσια σε ντομάτες, φασόλια, αρακά, αγγούρια, μαρούλια, με την αγκινάρα στην περιοχής της Αργολίδας, να αποτελεί τον πρωταγωνιστή. Το μεγαλύτερο μέρος εξάλλου της ελληνικής παραγωγής εντοπίζεται στην περιοχή των Ιρίων, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο και το φεστιβάλ γεύσεων “Η Γιορτή της Αγκινάρας”.

Ο αμπελώνας της Αργολίδας, χάρη στο ήπιο κλίμα του, είναι ξακουστός για την ποικιλία Αγιωργίτικο, μέρος του οποίου ανήκει στη ζώνη της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Νεμέας. Άλλες γνωστές ποικιλίες είναι το Αθήρι, η Μαλαγούζια,  το Μοσχοφίλερο, (Μαντίνεια), ο Ροδίτης, το Καμπερνέ Ασπούδες κ.α.

Αλλά και το ελαιόλαδο της περιοχής χαρακτηρίζεται για το μοναδικό του χρώμα και γεύση, χάρη στο εκλπηκτικό μικροκλίμα και την προσεκτική φροντίδα και καλλιέργεια των ελαιόδεντρων. Τιμώντας την αναβίωση της πλούσιας ελαιοκομικής παράδοσης που διαθέτει ο τόπος, κάθε χρόνο πραγματοποιείται η “Γιορτή Ελιάς & Ελαιόλαδου” στο Κρανίδι Ερμιονίδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κορινθία, αποτελεί τόπο γέννησης του θεού Ερμή και έχει φιλοξενήσει δύο από τους τέσσερις πανελλήνιους Αγώνες της αρχαιότητας, τα Νέμεα και τα Ίσθμια. Με μία λίμνη βγαλμένη από τους μύθους του Ηρακλή και τα ιαματικά νερά στο Λουτράκι, θεωρείται ιδανικός προορισμός για εξερεύνηση. 

ΥΠΟΣΕΛΙΔΑ-ΣΥΝΕΠΑ
Skip to content