ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΕ | ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
15474
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15474,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Η εταιρεία ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΕ (διακριτικός τίτλος “ΜΑΚΕΝΑ”) δραστηριοποιείται στο χώρο της ξηρής σταφίδας από το 2002.

Μαζί με τους 1.500 περίπου παραγωγούς της διακινούσε ετησίως 5.000 τόνους σταφίδας τις οποίες επεξεργαζόταν σε ιδιόκτητο βιομηχανικό κτίριο και στη συνεχεια συνεργαζόταν με εργοστάσιο παραγωγής .

Με στόχο την παραγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση και εμπορία εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, καθώς και επιτραπέζιας ελιάς, η εταιρεία δημιούργησε το 2015 Οργάνωση Παραγωγών αποτελούμενη από 157 παραγωγούς που προέρχονται από την καλλιέργεια της σταφίδας.

Με την αναγνώρισή της, απέκτησε τη δυνατότητα συμμετοχής στο Πρόγραμμα Εργασίας ΟΕΦ σύμφωνα με τους Καν. (ΕΕ) 611/2014 και 615/2014 το οποίο εκτείνεται στην τριετία 2015-2018 και είναι ήδη σε εξέλιξη.

Με γνώμονα την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, τα μέλη της Οργάνωσης, ήδη εφαρμόζουν καλές πρακτικές στην καλλιέργεια, τη συγκομιδή και τη διαχείριση του ελαιοκάρπου πριν και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελαιοποίησης.

Eγκαταστασεις & συνεργασιες

Η “Μπουλουγουρας Νικόλαος & Σια ΕΕ”, εκτός από το ιδιόκτητο κτίριο στη Ρίζα Κορινθίας, συνεργάζεται με το ελαιοτριβείο του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Μποζικών έκτασης 250 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στα Μποζικά της περιοχής Νεμέας.

Εκεί, πραγματοποιείται με όλα τα σύγχρονα μέσα η έκθλιψη του ελαιόκαρπου και η διαδικασία επεξεργασίας του ελαιολάδου. Έπειτα, το ελαιόλαδο τυποποιείται τηρώντας όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και στη συνέχεια διοχετεύεται στην αγορά.

Διοικητικο Συμβουλιο

Με βάση το καταστατικό, το Δ.Σ. είναι το ανώτατο όργανο της Οργάνωσης και απαρτίζεται από τους αντιπροσώπους των μελών της, που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της και διατηρούν την ιδιότητά τους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ

Μπουλουγουράς Νικόλαος

Κατσίγιαννης Δημήτριος

Μουρίκης Τιμολέων

Μπουλουγουρας Βασιλειος

Μπουρακου Βερονικα

Skip to content